Kvalitet policy
Flexibel Personal AB skall tillgodose sina kunder med marknadens bästa utbud avseende Bemanning, Rekrytering, Inhyrningar, Konsultuppdrag som konsultstöd inom ledningssystem och andra interims tjänster. Vi strävar efter långsiktiga samarbeten med våra kunder och att varje nöjd kund kan utgöra en framtida referens. Kompetens, Kunskap och nöjd kund är våra ledord.
Vår Kompetens är förmågan och viljan att utföra en uppgift genom att tillämpa våra kunskaper och färdigheter på bästa möjliga vis.
Interna och externa relevanta krav från våra intressenter skall följas och vårt kvalitetsarbete ska leda till ständiga förbättringar
Vi skall ge alla medarbetare förutsättningar att kunna uppfylla uppställda krav genom att ge god utbildning och ta ansvar för kvaliteten i sitt eget arbete. Alla medarbetare är i sitt dagliga arbete ansvariga för att kvalitetspolicyn följs.
I det dagliga arbetet skall varje anställd visa ett personligt ansvar för sitt arbete genom att visa hög kompetens och erfarenhet. Det ankommer på var och en, inte bara att följa instruktioner och rutiner, utan också att vara uppmärksam på och genast rapportera eventuella kvalitetsavvikelser och incidenter som olycksfall och tillbud.
Detta uppnås genom att vi:
- Ständigt förbättrar och förnyar verksamheten
- Utför de tjänster som kunden önskar
- Följer intressenters relevanta krav och förväntningar.
- kvalitetsmål
- Uppfyller de krav som ställs av ISO 9001.
Policy för rökfri arbetstid
Flexibel personal arbetar för att vara en attraktiv arbetsgivare med ett hälsofrämjande perspektiv. Ett sätt att skapa attraktiva arbetsplatser är genom rökfria miljöer. Ingen anställd eller kund på vår arbetsplats ska ofrivilligt behöva utsättas för tobaksrök.
Att flexa ut, eller att röka under pauser eller måltidsuppehåll är inte tillåtet.
Policy gällande användning av mobiltelefoner
Tjänstetelefon ska användas som en sådan. Privata samtal får endast ske i mycket begränsad omfattning. Vid tjänsteresa utomlands ska mobiltelefonen användas mycket sparsamt och med omdöme. Datatrafik för e-post bör undvikas då dessa kostnader kan bli mycket höga. Användare ansvarar för förvaring och eventuella koder som hör samman med mobiltelefonen och abonnemanget. Mobilen ska hållas under uppsikt så att ingen obehörig kan utnyttja abonnemanget. Mobiler som kan användas för hantering av e-post ska hanteras på samma sätt som en bärbar dator då mobilen kan innehålla företagsintern information lagrad i e-post och filer. Vid förlust av telefon ska abonnemangsleverantören omedelbart underrättas så att abonnemanget stängs av och telefonen spärras. Om användaren slutar sin tjänst, ska mobiltelefonen återlämnas till VD. Trasiga mobiltelefoner lämnas in till VD. Om användaren byter tjänst/anställningsförhållanden inom företaget och därmed byter telefonmodell, ska den gamla lämnas in till VD.
Användning av privata mobiltelefoner
Privata mobiltelefoner får inte användas under arbetstid om inte giltiga skäl finns.
Drog- och missbrukspolicy
Målsättning med denna policy är att skapa en arbetsplats fri från alla typer av missbruk. På Flexibel Personal är det inte tillåtet att vara påverkad av alkohol eller narkotika under sin arbetstid.
All ickemedicinsk användning av droger är förbjuden. Befattning med narkotika utgör brott enligt svensk lag och accepteras inte i någon form.
En påverkad person är en säkerhetsrisk både för sig själv, för arbetskamraterna och företaget.
Missbruk har en negativ inverkan på arbetsprestationen, närvaron och kan bidra till
bristande trivsel på arbetsplatsen. Det ökar också olycksfallsrisken. Men det är inte bara en fråga om
effektivitet, lönsamhet och trivsel. Det är också en fråga om medmänniskor och deras familjer.
Det är allas skyldighet att hjälpa en medarbetare som missbrukar alkohol eller droger. Medarbetaren ska också av företaget få hjälp med rehabilitering. Medarbetare med alkohol- eller drogproblem ska, utan att vara orolig för anställningen, kunna vända sig till närmaste chef, arbetsmiljöombudet, Företagshälsovården eller personalavdelningen och ska kunna räkna med att få hjälp att ta sig ur sitt beroende.
För att säkerställa att vår policy efterlevs genomförs alkohol- och drogtester.
Jämställdhetspolicy
Målsättning är att utveckla en modern och attraktiv arbetsplats för alla. På Flexibel Personal ska:
alla medarbetare ha lika rättigheter och möjligheter i fråga om arbete och utvecklingsmöjligheter.
vi sträva mot en så jämn könsfördelning som möjligt på olika typer av arbetsuppgifter, projektgrupper samt i roller som chefer och ledare.
ingen känna sig trakasserad, kränkt eller mobbad på arbetsplatsen i vilken form det än må vara. Trakasserier eller mobbing oberoende av kön eller annan bakgrund är alla lika oacceptabla och ska aktivt bekämpas.
ingen ska känna sig diskriminerad i rekryteringsprocessen eller vid tillsättning av tjänster och befattningar, oavsett om det är en intern eller extern rekrytering.
alla medarbetare informeras om och väl känna till FPs jämställdhetspolicy för att kunna delta och ta personligt ansvar för jämställdhetsarbetet.
jämställdhetsaspekten alltid finnas med som en parameter i de bedömningar och beslut som beaktas och tas i det dagliga arbetet..
Ansvar
Alla medarbetare har ett eget ansvar för att företagets jämställdhetspolicy följs.
Varje chef ansvarar för att målen för jämställdheten uppfylls och säkerställs.
Kränkande särbehandlingspolicy
Ingen på vår arbetsplats ska bli utsatt för en diskriminering, trakasserier, sexuella trakasserier eller i övrigt en kränkande särbehandling.
Trakasserier, sexuella trakasserier och kränkande särbehandling är en form av otillåten diskriminering vilket inte heller accepteras på vår arbetsplats. Diskrimineringslagen baseras på idén om alla människors lika värde och rätt till lika möjligheter och rättigheter. Inom arbetsmiljöverkets föreskrift om Organisatorisk och social arbetsmiljö förtydligas också arbetet att motverka kränkande särbehandling.
Riktlinjerna gäller för alla i organisationen, oavsett ställning. FP ska bedriva ett systematiskt arbetsmiljö- och likabehandlingsarbete som inkluderar personligt bemötande och arbetssituation.
Definition
Trakasserier är enligt diskrimineringslagens definition ett uppträdande i arbetslivet som har ett samband med någon av diskrimineringsgrunderna kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder och alltså är förbjudna.
Med kränkande särbehandling avses även annan negativ verbal eller fysisk handling som riktas mot en eller flera på ett kränkande sätt och som kan leda till ohälsa eller utanförskap. Kränkande särbehandling riskerar att leda till sämre arbetsresultat och samarbetssvårigheter på de enheter som drabbas.
Trakasserier och kränkande särbehandling kännetecknas av att de är ovälkomna av den som utsätts för dem. Det är den som utsätts för beteendet eller handlingen som avgör vad som är kränkande och om det kan accepteras eller inte. Den faktiska behandlingen är avgörande och även ett beteende som inte är avsiktligt kan utgöra trakasserier eller uppfattas som kränkande. Det är därför omöjligt att göra en klar och tydlig avgränsning av tillåtet och inte tillåtet beteende. En samlad bedömning av omständigheterna och hur situationen uppfattades måste göras.
Exempel på trakasserier och kränkande särbehandling är:
Stötande och kränkande kommentarer, anspelningar, gester och uttryck tex. med sexuell innebörd
Mobbning, social utfrysning
Medvetna förolämpningar, kritiskt och negativt bemötande (inklusive ryktesspridning)
Utestängande av någon ur kamratskapet på arbetsplatsen
Kränkande beröring, ofredande och krav på sexuella tjänster
Kränkande bilder, e-post, skärmsläckare etc.
Ansvar
Riktlinjernas innehåll utgör en del av anställningsavtalet och varje medarbetare har därför ett ansvar att följa dessa för att förebygga trakasserier och kränkande särbehandling.
Ansvaret innebär att
- Medarbetaren ska vara lyhörd för andra människors reaktioner och uppmärksam på när ett visst beteende inte välkomnas
- Alla har vi en skyldighet att medverka till gott klimat
- Vara på din vakt så att du inte deltar i något som du sedan får ångra.
Chefens ansvar är att förebygga trakasserier eller kränkningar och skyndsamt ta tag i problem eller händelser med respekt och värdighet för individen.
Disciplinpåföljder
En medarbetare som bryter mot riktlinjerna, dvs medverkar till trakasserier eller kränkning, och som därmed åsidosätter sina skyldigheter i anställningen kan meddelas disciplinpåföljd för företeelsen. I allvarliga eller vid upprepade fall kan det bli fråga om eventuell förhandling som kan innebära uppsägning eller avskedande.
policys kommuniceras ut till alla som vill ta del av den och finns även publicerad på vår portal www.flexibelpersonal.se
————————————————————-
Bobby Grahn, Flexibel Personal AB